Ontstoppingsdienst
Velp

Wij verhelpen uw verstopping!

Wij helpen u graag!

Ontstoppingsdienst Velp

Ontstoppingsdienst Velp? Verstoppingen zijn vervelende problemen. Een gemiddelde verstopping kan veel ongemakken met zich meebrengen. Wij staan in dat geval voor u klaar! U kunt te allen tijde contact opnemen met Ontstoppingsdienst Velp.

Wij beschikken over professionele machines die elke verstopping snel en goed kunnen opsporen en verhelpen. Zo hebben wij over een veermachine die eenvoudig de gehele afvoer en de riolering kan ontstoppen.

Daarnaast hebben we een machine die de afvoeren met zeer hoge druk kan doorspuiten. Zo worden alle binnenwanden weer helemaal schoon. De afvoerbuizen gaan hierdoor langer mee, de kans op verstoppingen wordt geminimaliseerd, en geen vieze rioollucht in huis.

Ook voor rioolinspecties kunt u ons inschakelen. Wij beschikken over de nieuwste rioolcamera. Hiermee kunnen wij de staat van de afvoer in kaart brengen beginnende verstoppingen herkennen. Zo kunnen we doelgericht te werk gaan en hoeft er maar een klein deel opengebroken te worden.

Hoe langer de verstopping er zit, des te hardnekkiger deze wordt. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk een ontstoppingsbedrijf in te schakelen als de verstopping steeds erger. Maak daarom vandaag nog een afspraak met Ontstoppingsdienst Velp via 048 620 25 54.

Onze beloften.

R

3 maanden garantie

R

Geen voorrijkosten

R

24/7 spoedservice

R

Deskundige loodgieters

R

30+ jaar ervaring

R

Gratis offerte

Afvoer Ontstoppingsbedrijf Velp

Services

Ontstoppingsbedrijf Velp

Afvoer ontstoppen

Gootsteen ontstoppen

Loodgieter

Ontstoppen

Ontstoppingsdienst

Riool ontstoppen

Wc verstopt

Gratis offerte

048 620 25 54

Kwartier van te voren werd ik gebeld door de monteur. Heldere communicatie, vriendelijk en heel netjes. Afvoer ontstopt en wat tips gekregen om het in de toekomst te voorkomen. Dik tevreden over de service.

Bas

Wij hadden last van een verstopping in het riool van onze nieuwe woning in Velp. We zijn erg goed geholpen door een vriendelijke monteur van Ontstoppingsbedrijf Velp.

Lilian

Eenvoudig telefonisch een afspraak gemaakt met de telefoniste. Binnen een paar uur was de loodgieter ter plaatse. In minder dan 45 minuten was de verstopping verholpen en was alles netjes opgeruimd. Bedankt Rens!

Ronald

Ontstoppingsdienst

Werkwijze Ontstoppingsbedrijf

1

Inspectie

De loodgieter inspecteert het te ontstoppen probleem.

2

Gratis offerte

De loodgieter stelt een gratis offerte op voor de ontstopping.

3

Ontstopping

Wanneer u akkoord gaat met de offerte wordt de verstopping direct opgelost.

Heeft u een verstopping?

Neem vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies.

24/7

Dag en nacht bereikbaar

Het is mogelijk dat u te maken krijgt met een verstopping waarop niet gewacht kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een overstromende wc tijdens een verjaardag, dan moet de verstopping zo snel mogelijk opgelost worden.
Ontstoppingsbedrijf Velp kan u helpen met alle soorten verstoppingen. Dus of dit nou uw toilet, gootsteen, wastafel, douche, bad, of riool is. Het maakt ons niet uit, wij kunnen u helpen.

Ontstoppingsbedrijf Velp is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar om u te helpen met uw verstopping of een ander rioolprobleem. Voor spoedklussen laten wij ons werk vallen en gaan wij direct naar u toe!

Heeft u in uw situatie te maken met een verstopping die met spoed verholpen moet worden. Neem dan snel contact op met Ontstoppingsbedrijf Velp via 048 620 25 54. Wij staan op ieder moment van de dag voor u klaar!

Loodgieters Velp
Afvoer Verstopping Velp

Jaren Ervaring

Velp Riool Verstopping
Riool Ontstopping Velp

Herkenningspunten

Een verstopping herkennen

Verstoppingen doen zich voor allerlei verschillende locaties. Verstoppingen doen zich voornamelijk voor in het riool, een toilet of in een afvoer. Maar het is ook mogelijk dat het putje bij u in de achtertuin verstopt raakt.
Het is mogelijk mogelijk dat u te maken krijgt met een nare rioollucht. Deze geur komt af van de ophoping die waarschijnlijk is ontstaan door vet en/of vuil. Ook wanneer er plots een nare rioollucht uit uw afvoer komt, krijgt u waarschijnlijk snel te maken met een verstopping.

Veel mensen krijgen te maken met een situatie waarin zij een borrelend geluid uit de afvoer horen, op het moment wanneer zij gebruik maken van een andere afvoer. Denk bijvoorbeeld dat u een borrelend geluid hoort uit uw wasbak wanneer u de wc doorspoelt.

Op het moment dat dit bij u het geval is, raden wij u aan contact op te nemen met een ontstoppingsbedrijf, omdat u waarschijnlijk te maken heeft met een beginnende verstopping diep in het riool. Deze verstopping veroorzaakt het borrelende geluid.

Verstoppingen zijn geen kleine problemen. Veel verstoppingen kunnen blijvende schade aanrichten wanneer deze niet snel genoeg of op een correcte manier verholpen worden. Dat is de reden dat wij u altijd vragen zo snel mogelijk contact op te nemen met een ervaren ontstoppingsdienst in uw regio.

Heeft u te maken met een verstopping in een afvoer of het riool? Wij komen graag langs om deze te ontstoppen! Neem contact op met Ontstoppingsbedrijf Velp op 048 620 25 54.

Het onstaan

Het ontstaan van verstoppingen

Om verstoppingen goed te kunnen verhelpen, moet je eerst achterhalen hoe de verstopping is ontstaan. Ontstoppingsdienst Velp maakt hierbij onderscheid tussen verstoppingen die abrupt zijn ontstaan en verstoppingen die ontstaan over een langere periode.
Met verstoppingen die abrupt ontstaan bedoelen wij dat er iets voorvalt waardoor uw riool direct verstopt raakt. Vaak zien we dat er iets in het riool terecht is gekomen wat blijft steken en op die manier een blokkade vormt voor het water. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een toiletblokje.

Verstoppingen kunnen ook ontstaan over een langere periode. In sommige gevallen kan dit wel maanden duren. Een verstopping begint dat vaak met een kleine ophoping in de afvoer. De ophoping wordt meestal veroorzaakt door vastzittend vet, etensresten, haren, et cetera.

De blokkade blijft groeien tot deze zo groot is dat het water er minder goed of helemaal niet meer langs kan. Op dit moment spreken wij van een volledige verstopping. Op dit moment kunt u geen gebruik meer maken van uw afvoer.

Oudere riolen zijn aangelegd met een minder sterke soort buis (namelijk een gresbuis). HIer groeien boomwortels vrij eenvoudig in. De boomwortels veroorzaken dan een ophoping die uiteindelijk leidt tot een verstopping.

Verstoppingen kunnen ook ontstaan doordat de afvoer of riolering niet goed is aangelegd. U kunt hier zelf niks aan doen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de afschot niet goed is of dat er te veel bochten zijn aangelegd. Voorwerpen blijven dan sneller steken in uw riolering.

Heeft u een verstopping of een ander rioolprobleem waar u de hulp van Ontstoppingsbedrijf Velp voor nodig heeft? Neem dan gerust contact op voor een afspraak via 048 620 25 54.

Wc Verstopping Velp
Riool Verstopping Velp Camerainspectie
Loodgieter Ontstoppingdienst Velp
Riool Verstopt Velp

Zelf aan de slag!

Zelf de verstopping verhelpen

Om zelf de verstopping te verhelpen is het ten eerste van belang om te achterhalen waar de verstopping zit. Kunt u de verstopping zien of denkt u dat de verstopping diep in het riool zit?
Een dieper gelegen verstopping is vaak niet zelf op te lossen. Een plopper heeft dan niet voldoende kracht en met een eenvoudige ontstoppingsveer komt u er dan niet bij. Dan is er een professionele veermachine nodig die de hele afvoer en het riool kan ontstoppen.

Naast de locatie is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is van de verstopping. Is er iets weggespoeld door de afvoer wat een blokkade kan veroorzaken? Of is de verstopping in de loop der tijd ontstaan met dagelijks gebruik van de afvoeren?

Laat u deze smerige klus liever over aan een ervaren rioolspecialist? Bel dan gerust voor een afspraak met Ontstoppingsdienst Velp via 048 620 25 54. Wij hebben de meeste verstoppingen binnen 45 minuten verholpen!

Ontstoppingsmethodes

Manieren om een riool te ontstoppen

Wanneer u te maken heeft met een simpele verstopping. Kunt u deze wellicht zelf ontstoppen. Op het internet worden veel verschillende ontstoppingsmethodes genoemd die u allemaal beloven dat u de verstopping kunt verhelpen.
Echter moet u weten dat veel van deze manieren niet werken. Toch zijn er een aantal manieren die wellicht wel kunnen werken. Onze monteurs hebben, speciaal voor u, de beste ontstoppingsmethodes op een rij gezet! Ontstoppingsdienst Velp hoopt dat u de verstopping hiermee kunt verhelpen.

Lukt u het niet om de verstopping zelf te verhelpen? Of wilt u misschien wat meer informatie ontvangen? Neem gerust contact op met Ontstoppingsdienst Velp op 048 620 25 54.

Velp Wc Ontstoppen
Velp Verstopping Riool
Velp Riool Verstopt
Verstopping Afvoer Velp

De welbekende plopper

Verstopte wc ontstoppen met een plopper

Spoelde het afvoerwater niet meer door wanneer u uw toilet doortrok? Dan is de plopper een goede optie waarmee u kunt proberen de verstopping te verhelpen. Met een plopper kunt u zuigkracht creëren waardoor de verstopping hopelijk terug de wc in komt.
Wij leggen u graag uit hoe u de plopper het meest effectief kunt gebruiken. Om te zorgen dat de rubberen zuignap van de plopper goed aansluit op de toiletafvoer is het belangrijk om het rubber flexibel te maken. Dit kunt u doen door het rubber onder de warme kraan te houden.

Wanneer u dit gedaan heeft kunt u aan de slag met het ontstoppen van uw toilet. Zorg ervoor dat u een klein laagje water in de toilet laat staan wanneer u de plopper wilt gebruiken. Op deze manier kunt u meer zuigkracht creëren.

Druk de steel vervolgens zachtjes naar beneden en trek de plopper omhoog. Dit herhaalt u achter elkaar zodat er zuigkracht gecreëerd wordt. Hopelijk kunt u de blokkade loskrijgen uit uw wc.

Heeft de plopper de verstopping verholpen? Dan raden wij u om de wc door te spoelen met een emmer warm water. Zo zorgt u ervoor dat de laatste resten weggespoeld worden. Let op dat het water niet te heet is! Dit kan het porselein beschadigen of breken!

Zet niet te veel kracht wanneer u de plopper op de toilet hals duwt. Hiermee kunt u de verstopping namelijk hardnekkiger maken. De bedoeling is dat u deeltjes van de verstopping naar boven ziet komen door de zuigkracht. In veel gevallen zien we dat het nodig is om dit proces meerdere malen te herhalen.

Soda en azijn

Afvoer ontstoppen met soda en azijn

Zit uw afvoer verstopt door iets van vet of olie? Dan is dit voor u de uitgelezen methode. Soda is een middel met een reinigende en tevens ontvettende werking hebben.
U vraagt zich misschien af hoe u te werk moet gaan om deze methode succesvol af te ronden. Ontstoppingsdienst Velp legt u dat hieronder stap voor stap uit!

Pak een grote emmer en vul deze met warm water. Gooi een kopje zuiveringszout en een kopje azijn in de emmer. Meng deze twee middelen vervolgens goed door elkaar. Doe een kopje zuiveringszout en een kopje azijn in de afvoer.

Giet de emmer met soda en azijn vanaf zo hoog mogelijk leeg in de gootsteen. De hoogte zorgt voor meer druk op de verstopping. Laat dit nu een aantal uur inwerken. De soda gaat nu zijn werk doen.

Na een aantal uur zou deze methode de verstopping verholpen moeten hebben. Controleer of de afvoer goed functioneert door een emmer met warm water (en eventueel weer een kopje soda en azijn) in de afvoer te gieten.

Spoelt het water normaal weg? Dan is de verstopping verdwenen! Goed om te horen! Spoelt het water niet weg? Dan is het wellicht verstandig om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Ontstoppingsbedrijf Velp helpt u graag!

Velp Loodgieter
Velp Gootsteen Ontstoppen
Afvoer Verstopt Velp
Wc Ontstoppingsdienst Velp

Ontstoppingsveer

Riool ontstoppen met een ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer is een methode die u kunt toepassen als de verstopping niet te diep in de afvoer zit. Soms zit een verstopping meters diep in het riool en dan komt u er simpelweg niet bij. Dan is een professionele veermachine nodig die de hele afvoer kan ontstoppen.
Denkt u dat u de verstopping opgelost krijgt met een ontstoppingsveer? Dan is het aan te raden om in ieder geval voorzichtig te werk te gaan. U zou niet de eerste zijn die vast komt te zitten met de veer en vervolgens schade aanricht met het lostrekken ervan. De stalen veer kan eenvoudig zorgen voor een kapotte bocht of een leidingbreuk.

Wilt u het toch proberen? Ga dan met het uiteinde van de veer in de verstopte leiding. Zet bij dit proces niet te veel kracht. Wanneer het uiteinde van de veer de verstopping bereikt heeft, moet u nu voorzichtig duwen, trekken en draaien met de veer. Haal vervolgens de ontstoppingsveer uit de afvoer.

Denkt u dat u de verstopping bereikt heeft? Dan kunt u de verstopping losmaken van de wand door de veer voorzichtig te draaien, duwen, en trekken. Vervolgens kunt u controleren of de afvoer weer goed functioneert door een emmer met warm water leeg te gieten.

Pas op met het gebruik van een ontstoppingsveer bij verstoppingen in het toilet. U kunt namelijk relatief eenvoudig schade aanrichten doordat de veer gemaakt is van staal. De veer is wel goed te gebruiken bij verstoppingen in afvoeren, gootsteen of diep in het riool.

Hogedrukreiniger

Verstopping verhelpen met een hogedrukreiniger

Stroomt het water nog wel door maar niet goed? Dan kunt u proberen om de verstopping weg te spoelen met een hogedrukreiniger.

Bij verstoppingen waarbij het water helemaal niet meer wegloopt is het niet verstandig om een hogedrukspuit te gebruiken. Dan komt al het water met dezelfde kracht uit de afvoer gespoten.

Wilt u het toch proberen om zelf uw riool te ontstoppen met een hogedrukreiniger? Doe dit dan als volgt. Druk de hogedrukreiniger dan zo ver mogelijk de rioolbuis in. Spoel de leiding vervolgens een aantal minuten goed door.

Het kan voorkomen dat er geen beweging in de verstopping te krijgen is. Het water komt dan onmiddellijk terug uit de afvoer. Blijf dan niet onbenullig doorspuiten. De kans is dan namelijk groot dat er helemaal geen beweging in te krijgen is.

Op het moment dat u dan toch doorgaat, is de kans aanwezig dat u schade aanricht, de verstopping nog hardnekkiger maakt en daarnaast de ruimte rondom de afvoer heel vies maakt.

Afvoer Ontstoppingsdienst Velp
Afvoer Verstopt Velp
Velp Loodgietersbedrijf
Gootsteen Verstopt Velp

Pas op met deze middelen!

Gebruik geen chemische ontstopper

Bouwmarkten of supermarkten bieden verschillende ontstoppingsmiddelen aan. Echter kan het gebruik van deze middelen resulteren tot beschadigingen in de afvoer.
Sommige van deze ontstoppingsmiddelen bevatten namelijk chemicaliën die een bijtende werking hebben en dit tast de binnenkant van de leidingen aan.

Naast dat u uw afvoer kunt beschadigen met deze middelen, vervuilt u ook onnodig het water dat in het hoofdriool komt. Om die redenen raden we u daarom af deze middelen te gebruiken.

Gecertificeerde loodgieters

Een professioneel ontstoppingsbedrijf

Onze vakmannen kunnen alles wat op het riool is aangesloten ontstoppen. Het maakt dus verder niet uit of het uw toilet, gootsteen, wastafel, douche, bad of het riool zelf is. Wij kunnen u binnen no-time helpen!
Wij zijn werkzaam in Velp en wijde omstreken. Het maakt voor ons niet uit waar u woont. Wij rekenen geen voorrijkosten!

Wilt u de hulp inschakelen van een professioneel ontstoppingsbedrijf bij u uit de regio? De vakmannen van Ontstoppingsbedrijf Velp helpen u graag. Gemiddeld doen wij zo’n 30 á 45 minuten over het verhelpen van verstoppingen.

Wilt u een afspraak inplannen? Neem gerust contact op voor een afspraak via 048 620 25 54. Wij ontstoppen uw verstopping op een verantwoorde en professionele manier.

Ontstoppen Riool Velp
Verstopping Afvoer Velp

Transparant

Tarieven Ontstoppingsbedrijf

Start tarief

Het vooronderzoek en het oplossen van de verstopping.

Een eenvoudige verstopping is binnen een halfuur opgelost.

R

Halfuur arbeid

R

Inclusief btw

98

Na start tarief

Verstopping niet opgelost binnen het eerste halfuur?

Dan rekenen we verder per kwartier.

R

Per extra kwartier arbeid

R

Inclusief btw

30

Garantie

Keert dezelfde verstopping binnen 3 maanden terug?

Dan lossen wij de verstopping gratis voor u op!

R

3 maanden garantie

Gratis prijsopgave

Ontstoppingsbedrijf Velp
tot uw dienst

Heeft u te maken met een verstopping? Dan kunt u op Ontstoppingsbedrijf Velp rekenen! Wij kunnen elke verstopping verhelpen. Neem gerust contact op met onze telefoniste om een gratis prijsopgave te ontvangen.

Bel ons vandaag: 048 620 25 54

Verstoppingen verholpen

Jaren ervaring

Ervaren loodgieters

Onze dienstverlening

Services Ontstoppingsbedrijf

Riool Ontstoppen Velp

Is uw riool verstopt geraakt? Wij staan voor u klaar! Maak gerust een afspraak met een collega!

Ontstoppingsbedrijf Velp

Heeft u een verstopping? Neem dan contact op met Ontstoppingsbedrijf Velp!

Afvoer Ontstoppen Velp

Een verstopping in uw afvoer? Dat is vervelend. Neem contact op en wij verhelpen uw verstopping!

WC Verstopt Velp

Zit uw toilet verstopt? Maak dan snel een afspraak en wij komen binnen
no-time bij u langs!

Loodgieter Velp

Op zoek naar een loodgieter die uw riool- of afvoerproblemen kan verhelpen? Neem contact op!

Gootsteen Ontstoppen Velp

Gootsteen verstopt? Wij kunnen u hiermee helpen! Vraag een offerte aan bij onze telefoniste.

Wie zijn wij?

Over Ontstoppingsbedrijf Velp

Is uw riool of afvoer verstopt geraakt? Dat is een erg vervelend en ongemakkelijk probleem. Wij kunnen u helpen! Wij zijn opgericht in 1992. Sindsdien hebben wij al duizenden mensen van hun verstoppingen afgeholpen!

U kunt bij ons, naast het verhelpen van verstoppingen, ook terecht wanneer u een bedrijf zoekt voor andere afvoer- of rioolwerkzaamheden. Denk hierbij aan een rioolinspectie, rioolreiniging, of het vervangen/aanleggen van de riolering.

Zoekt u naar een ontstoppingsbedrijf bij u in de buurt? Dan staan wij voor u klaar! Maak gerust een afspraak op 048 620 25 54. Het team van Ontstoppingsbedrijf Velp staat klaar om uw verstopping te verhelpen!

Vraag & Antwoord

Frequently Asked Questions 

Hoe gaat Ontstoppingsbedrijf Velp te werk?
Op het moment dat u bij ons een afspraak, gaan wij bij u langs en starten wij een onderzoek. De uitkomsten van dit onderzoek verwerken wij in een prijsopgave. Wanneer u akkoord geeft, gaan wij aan de slag met het ontstoppen van uw verstopping. Als laatste verhelpen wij de verstopping en laten u tevreden achter.

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft over onze werkwijze via 048 620 25 54. Wij komen graag bij u langs om uw verstopping te verhelpen.

Kan ik mijn afspraak annuleren?
Ja, dat is zeker mogelijk.

Het kan gebeuren dat u de afspraak wil annuleren. In dat geval kunt u, minimaal 24 uur voor de afspraak, telefonisch de afspraak afzeggen. U kunt in dat geval bellen naar onze collega van de planning via 048 620 25 54.

Op welk moment kan ik de monteur verwachten?
In het eerste telefoongesprek spreken wij een tijdsblok af. U kunt er dan ook vanuit gaan dat de monteur binnen deze tijd bij u langskomt. Het kan voorkomen dat de monteur iets later komt omdat voorgaande afspraak uitloopt. In dat geval zal u hier tijdig over geïnformeerd worden.

Heeft u vragen over wanneer de monteur bij u langskomt? Stel die dan aan onze telefoniste. Zij is te bereiken via 048 620 25 54.

Hoe lang duurt een ontstopping gemiddeld?
Van tevoren is het lastig in te schatten hoe lang het duurt om een verstopping te verhelpen. Wij hebben gemerkt dat de meeste verstoppingen binnen 30 á 45 minuten verholpen zijn.

Wanneer de monteur bij u ter plaatse is kan hij een inschatting maken over hoe lang wij nodig hebben om de verstopping te verhelpen. Dit zetten wij voor u in een prijsopgave. Pas nadat u akkoord gaat begint de monteur met de werkzaamheden.

Wat kost het om mijn verstopping te verhelpen?
Omdat elke verstopping anders is, zijn de prijzen ook wisselend. U kunt de tarieven vinden op onze website. De monteur maakt altijd vooraf een vrijblijvende prijsopgave. Waar starten pas met ontstoppen wanneer wij akkoord hebben van u.

Bij het berekenen van de prijs houden wij rekening met de ernst van de verstopping, de uitgevoerde reparaties, de nodige inspecties, de gereedschapskosten en het aantal arbeidsuren die er gebruikt worden.

Bekijk onze tarieven pagina voor een indicatie van de kosten.

Hoe kan ik afrekenen?
U kunt bij onze monteur op verschillende manieren afrekenen.

Onze voorkeur gaat uit naar een digitale betaling; bijvoorbeeld met PIN of IDEAL. U kunt ook contant betalen als u dat fijner vindt.

Ontvang ik een factuur?
Ja, u ontvangt een factuur. Wanneer onze monteur bij u langs is geweest en hij de verstopping verholpen heeft, krijgt u via de mail een factuur.

Heeft u een vraag over uw factuur? Of is uw factuur helemaal niet binnengekomen? Neem dan gerust contact op via 048 620 25 54. Onze telefoniste helpt u graag.

Zit er garantie op de ontstopping?
Het kan gebeuren dat een verstopping binnen een paar maanden terugkomt. In sommige gevallen heeft u dan garantie. Bespreek met de monteur ter plekke wat voor u van toepassing is.

Heeft u te maken met een terugkerende verstopping? Schroom dan niet om contact op te nemen via 048 620 25 54.

Welke werkzaamheden voert Ontstoppingsbedrijf Velp uit?
Wij ontstoppen alles wat op het riool is aangesloten. We verhelpen verstoppingen in het riool, wc, badkuip, doucheputje, gootsteen, hemelwater afvoer & stortbak.

Wij helpen u ook bij klussen zoals een leidingbreuk, een verzakking in het riool, stankoverlast en overstromingen van bijvoorbeeld uw kelder. Ook wanneer uw riool vervangen moet worden kunt u onze loodgieters uit Velp bereiken.

In welk gebied zijn jullie werkzaam?
Ons werkgebied omvat Velp en wijde omstreken. Het maakt voor ons niet uit waar u woont. Wij rekenen geen voorrijkosten!

Woont u in deze omgeving en wilt u de hulp inschakelen van Ontstoppingsbedrijf Velp? Neem dan gerust contact op via 048 620 25 54. Wij komen zo snel mogelijk bij u langs.